Finalne pripreme za EKOBIS

RTVUSK

Na sajmištu Luke, kompleksu istoimenog sportsko-rekreativnog centra, provode se i posljednje pripreme za ovogodišnji 16. međunarodni sajam ekologije EKOBIS koji će od 13. do 15. septembra biti održan pod motom „Pažljivo birajmo ishranu“.

Na sajmu će se predstaviti 230 izlagača na 130 unutrašnjih i vanjskih štandova iz BIH i zemalja regije.

Pored bogatstva popratnih sadržaja u sklopu sajma bit će održana Međunarodna tematska konferencija o regionalnoj saradnji na kojoj će se govoriti o poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji.

Prvi izlagači na ovogodišnjem ekološkom sajmu EKOBIS dobit će svoj izložbeni prostor u ovoj tek smontiranoj sajamskoj hali korisne površine 1.500 kvadratnih metara., kaže Enes Ružnić, direktor Sajma.

Organizator sajma EKOBIS, Privredna komora USK-a, nastojala je na ovogodišnju sajamsku manifestaciju privući više izlagača na štandovima u odnosu na prošlogodišnji sajam, pa su taj planiranih pet posto čak i nadmašili.

Ovogodišnjim EKOBIS sajmom organizator želi poručiti „pažljivo birajmo ishranu i uzgojimo vlastitu hranu“.

Zahvaljujući subvencijama Vlade USK-a i gradova i općina, na sajmu će se iznimno bogatom maloprodajom predstaviti i obrtnici, članovi Obrtničke komore USK.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...