Novi poraz Jedinstva iz Bihaća u takmičenju Prve lige Federacije BiH, sa sobom je povukao pitanje opstanka ovog kluba u daljem takmičenju Prve lige FBiH. Kako su naveli na zvaničnoj stranici kluba, razlog loših rezultata je financijska kriza u kojoj se ovaj bihaćki klub našao.

Jučer je u Kaknju odigrano osmo kolo Prve lige FBiH, a Rudar je pogotkom Čehajića slavio sa minimalnih 1:0 u utakmici protiv Jedinstva. Iako se bihaćki tim dobro držao na terenu, ipak, “rupa” u odbrani je pronađena.

Kako su naveli na stranici bihaćkog kluba, glavni razlog loših rezultata je financijska kriza u kojoj se Jedinstvo našlo. U saopćenju za javnost, iz kluba su pozvali Grad Bihać na čelu sa gradonačelnikom i Gradsko vijeće da pomognu klubu. Naveli su da se klub trenutno financira od pojedinaca koji pokrivaju sve troškove, ali da očekuju pomoć Grada od kojeg već tri mjeseca nisu dobili financijska sredstva.

Do iduće sedmice, ukoliko se ništa ne desi po pitanju financija u klubu, Jedinstvo će istupiti iz daljeg takmičenja.

Saopćenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Pozivamo Grad na čelu sa gradonačelnikom i Gradskim vijećem da pomognu klubu, jer već tri mjesec klub nije od Grada dobio financijska sredstva, a sve čekajući rebalans koji je trebao biti 15.9., pa je pomjeren do 11.10., ili 18.10.

Klub preživljava na donacijama koje obezbjede ljudi koji su tu u klubu iz ljubavi, jer da ih nema klub bi se davno ugasio (Hamdija Abdić, Aldin Kulenović, Asmir Budimilić, Fuad Saračević).

Klub je za igranje utakmice u Kaknju morao na osnovu troškova domaće utakmice uplatiti 1500 KM, a koje su navedeni iz svojih džepova namirili.

Do iduće sedmice ako se ne desi ništa po osnovu financija na žalost svih navijača klub će biti primoran istupiti iz daljnjeg takmičenja, a nastaviće da igraju omladinske kategorije u tom smislu neće se ugasiti klub.

Izvor: Biscani.net