U subotu je svim stanovnicima Španije proglašena nacionalna zabrana kretanja kako bi se pokušalo zaustaviti širenje virusa. Zabrana kretanja podrazumijeva da je ljudima dozvoljeno kretanje samo u svrhe kupovine hrane, odlaska na posao, odlaska u bolnicu ili druge hitne slučajeve.

Srećom, društveno udaljavanje je jednom ličnom treneru iz Sevilje pružio savršenu priliku da vodi fitnes čas za sve koji su zapeli u karantinu – sa krova.

Video koju je fitnes grupa Sano Sevilja los Bermehales objavila na Instagramu prikazuje trenera koji sa krova vodi grupno vježbanje komšija preko balkona.

View this post on Instagram

Así se las gasta junto a sus vecinos @gonzalo_gbroto Este es el espíritu de @sanosevillabermejales Por muy adversas que sean las circunstancias, vamos a sacar lo mejor de ti

A post shared by Sano Sevilla Los Bermejales (@sanosevillabermejales) on Mar 14, 2020 at 7:25am PDT

Duh zajedništva je izazvao brojnu podršku na društvenim mrežama i inspirisao mnogobrojne ljude šširom svijeta.

„Ovo je GENIJALNO“, komentarisala je jedna osoba.

Druga je rekla da je to „Odličan duh!“

Ovaj jedinstveni čas fizičkog je uslijedio nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija objavila smjernice o očuvanju mentalnog zdravlja osoba koji se nalaze u karantinu.

SZO nalaže da bi osobe koje se nalaze u izolaciji, pa čak i kućnoj, trebalo da se što više pridržavaju svojih dnevnih rutina i ostaju u indirektnom kontaktu sa drugim ljudima.

„U ovom periodu povišenog stresa, obratite pažnju na sopstvene potrebe i osjećanja. Upustite se u zdrave aktivnosti u kojima uživate i koje vas opuštaju. Redovno vježbajte, uredno spavajte i zdravo se hranite. Zadržite perspektivu.“

U Španiji su do sada od koronavirusa umrle 292 osobe, a potvrđeno je 7 798 slučajeva zaraze.

The post Fizička aktivnost i nevjerovatno zajedništvo u doba karantina. Da, moguće je! appeared first on Lola.


Više saznajte na izvornom linku: Saša Leper – Fizička aktivnost i nevjerovatno zajedništvo u doba karantina. Da, moguće je! / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.