Dragana je rođena u malom selu Kasidolu, nadomak Požarevca, u četvoročlanoj porodici koju su činili mama, tata i sestra Dušica, a sa njima su živjeli i baka i deda.

Kada je imala samo godinu dana, ljekari su primijetili da ima iščašene kukove. Predviđali su da će imati jednu nogu kraću, a do druge godine je bila u bolnicama, na operacijama i u gipsu. Zbog toga je sve do tinejdžerskih dana imala košmare.

Košmar

-Roditelji su mi bili očajni, majka je mnogo plakala. Bila je tragedija imati žensko dijete koje neće moći lijepo da hoda. Naš stari kum joj je rekao: „Nemoj da plačeš, to dijete će biti nešto posebno.“ Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. To je veliki grijeh prema djeci što nisu s majkom dok leže u bolnici bespomoćna. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana, ispričala je Dragana Mirković svojevremeno.

Od malih nogu je voljela muziku, a brzo se pročulo da u Kasidolu postoji „čudo od djeteta“. U njenu kuću došli su čelni ljudi „Diskosa“ sa prijedlogom da snimi ploču. Međutim, njen otac bio je šokiran tim prijedlogom, jer tada još nije završila školu.

Draganina karijera krenula je uzlaznom putanjom, uspjesi su počeli da se nižu, pa je vanredno završila trgovačku školu.

Čovjek njenog života

Čovjeka svog života, supruga Tonija Bijelića, Dragana je upoznala u Beču, i to preko organizatora svog tamošnjeg koncerta.

Dogodila im se ljubav na prvi pogled, a nakon godinu i po dana platonske ljubavi, Dragana je spakovala kofere, doletjela u Beč kod Tonija i ostala zauvijek.

Zaprosio ju je u kolima, dok su na semaforu čekali da se upali zeleno svjetlo, a kako je Dragana sama otkrila bio je četvrti muškarac u njenom životu.

-Kada sam ga upoznala, bila sam spremna da bez imalo razmišljanja sve ostavim iza sebe samo da budem s njim. Kupidon me nije pogodio svojom najjačom strelom, nego me je rasturio. Imala sam 30 punih godina, 32 kad sam se udala. Nije bila u pitanju zaljubljenost, nego prava, iskrena, duboka ljubav. U Toniju sam vidjela svoju sreću, shvatila da mi je toliko sličan po razmišljanju o životu, ljubavi prema ljudima, jednostavno bio je to čovjek za mene, ispričala je tada Dragana Mirković.

Vjenčali su se poslije mjesec dana, a zatim dobili sina Marka i kćerku Manuelu.

Bogatstvo i izobilje

Iako je stekla veliko bogatstvo i živi u izobilju, Dragana je uvijek isticala da joj materijalni status nije važan.

-Imam sve u životu, a pritom ne mislim na materijalno. Prvo sam sve sama stvorila. Eto, tako je ispalo. Imala sam sreće. Pomogla sam i svojim roditeljima i familiji kome je nešto trebalo i prijateljima i mnogim nepoznatim ljudima sam pomogla, i to je moja velika sreća. Srećna sam što mogu da dam. Prvo, dobila sam porodicu. Dobila sam muža. Nisam ga tražila, jednostavno se tako dogodilo. Toni Bjelić je apsolutno moja druga polovina. Vrlo je staložen, dobar čovjek, pošten, vrijedan… Dobila sam dvoje divne žive i zdrave djece, ispričala je tada Dragana i dodala:

Ne moraš imati milione da bi bio srećan

-Ali ne moraš imati milione da bi bio srećan. Ja sam sa Tonijem bila srećna i prije nego što smo stvorili ovo što sada imamo. Toni je živio u stanu, kao i svaki momak. On je uvijek imao najjači auto u gradu, i to je ono što je tada slobodnog momka interesovalo. Onda smo i mi živjeli u tom stanu kada sam se udala dok nismo kupili kuću. On stvarno ima talenat za biznis, a ja nisam poslovna žena, više sam umjetnička duša. I ja sam imala teške trenutke u životu i padove. Govorim o devedesetima. Mlada djevojka, nisam imala ničiju pomoć, a održavala sam toliko porodica. Ja sama! To je trajal“, otkrila je svojevremeno Dragana.Izvor vijesti: Ozren Tosic / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.