Forto: Dok HDZ pokušava blokirati Federaciju, SDA to radi u Kantonu Sarajevo

klix.ba

Povodom apelacije za ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta KS, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto uputio je saopćenje za javnost.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je podnio apelaciju Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta Kantona Sarajevo, po zahtjevu kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

“To može uticati na obustavu izvršenja budžeta i ugroziti sve budžetske korisnike uključujući i Univerzitet u Sarajevu koji je od ove godine na trezorskom poslovanju.
Baš kao što su s HDZ-om na nivou Federacije BiH blokirali budžet te životno ugrozili najosjetljivije kategorije, uključujući i penzionere, SDA ovog puta pokušava da to radi sama na nivou Kantona Sarajevo. Najviše zbog Univerziteta, insistirali smo da se budžet usvoji do kraja januara. Unatoč njihovom potezu, na sutrašnjoj sjednici Skupštine Kantona planirali smo usvajanje budžeta a njegov rebalans na proljeće. Ne bojim se ovoga što oni rade. Ovo je još jedna situacija u kojoj se pokazuje koliko je ko državotvoran. Oni, s ovakvim potezima, kako u Kantonu tako i na nivou Federacije, to nisu”, poručio je Forto.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...