Na Slavorumu je osvanula fotografija koja je mnoge nasmijala i vratila uspomene brojnim Balkancima, među kojima je bilo i Bosanaca i Hercegovaca. Riječ je o ružičastom WC papiru u listićima koji je odmah izazvao brojne reakcije i prikupio više tisuća lajkova.

– Ovo gradi karakter, čvrst karakter…”, “Postoji legenda da su Nokiju 3310 izradili od ovog materijala”, “Oh uspomene, oh boli”, “Kvalitetan papir, veoma snažan”, “Mogu osjetiti ovu fotografiju. I boli”, “A inače se može koristiti i kao brusni papir”, “Nisi Slaven ako ovo nisi imao”, sprdali su se na Slavorumu u komentarima, a neki su dodali da ovo još uvijek viđaju u kućama svojih baka.

Bilo je i onih koji su primijetili još jedan “slavenski” detalj. “A pločice?”, “To su te pločice”, uočili su.

Inače, nedavno je na Slavorumu osvanula i scena iz hrvatske emisije Večera za 5 na selu, a sve zbog zanimljivog detalja u kuhinji jednog natjecatelja.

U maju je na istoj stranici osvanula i fotografija još jednog nekad uobičajenog detalja u kućama mnogih Bosanaca i Hercegovaca. Riječ je bila o prekidaču za WC s tri smeđe tipke, za bojler, grijalicu i svjetlo.

– Ovo se moglo pritisnuti isključivo palcem, ostali prsti bi mogli stradati pri pokušaju”, “Uvijek je bio jedan kojeg ste morali pritisnuti pod posebnim kutem, šalili su se tad.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.