(FOTO) BUŽIM: Klanjana dženaza tragično stradaloj Rejhani Kedić


Nakon teške saobraćajne nesreće koja se desila u mjestu Zaradostovo kod Bužima, gdje je učestvovao jedan motocikl kojim je upravljala sedamnaestogodišnja A.P., smrtno je stradala sedamnaestogodišnja Rejhana Kedić, kćerka Dževada Kedića, koja je također bila na motoru, a kojoj je danas klanjana dženaza.

Rejhana je od zadobivenih ozljeda preminula u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, nekoliko sati nakon nesreće.

Više hiljada ljudi, među kojima je bila porodica, rodbina i prijatelji, ali i drugi građani Bužima i susjednih opština, ispratilo je posljednji put sedamnaestogodišnju Rejhanu. Na dženazi su prisustvovali i Rejhanini drugovi iz 2. razreda Tekstilne, ali i veliki broj učenika iz bužimske srednje škole. Porodica Kedić posebno je bila vidno ožalošćena, gdje su majka Sabina i sestra Džejlana bile neutješne, te se grcale od plača. Dženaza je klanjana na porodičnom mezarju Elkasova Rijeka kod džamije Brda, gdje je Rejhana i ukopana.

Prema riječima mještana Zaradostova, na mjestu nesreće i ranije se desio veliki broj nesreća, jer ovaj dio puta nema zaštitnu ogradu, a ispod njega teče potok pa vozači često završe u njemu s vozilom.

 

IZVOR: Avaz.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...