Nakon što je Vlada USK podržala Roditeljsku kuću u 2018. i 2019.godini sa transferima od 20.000 i 40.000 KM sa velikom radošću su najavili posjetu. U posjetu su došli premijer Vlade USK Mustafa Ružnić, ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović i zastupnica u Skupštini USK Ilda Alibegović.

“Vlada USK je u posljednjih nekoliko godina pokazala da bez obzira na sve stoji na strani djece oboljele od raka i pokazali su veliku brigu za oboljelu djecu sa USK. Ova posjeta samo je još potvrdila brigu, razumijevanje i podršku koju kontonuirano iskazuju”, saopćeno je iz Udruženje Srce za djecu.

Djeca i roditelji nisu sami uz ovako snažnu podršku te tako mogu pobijediti i najvećeg neprijatelja.

Iz Udruženja navode da je Unsko – sanski kanton prvi pokazao i bio primjer drugim kantonima kako je moguće izdvojiti kontinuirano sredstva iz budžeta i podržati jedan ovako važan objekat, jer i na taj način vode brigu o djeci sa svog kantona koja su na liječenju u Sarajevu.

Roditeljska kuća predstavlja njihov drugi dom te pomaže cjelokupnim porodicama da sve rane brže zacijele.

Udruženje je zahvalno i dugogodišnjoj prijateljici Aldijani Hadžihajdarević, novinarki sa RTV USK koja je također došla u posjetu, a već dugi niz godina se bori za djecu oboljelu od raka te podržava rad Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

(klix.ba)