Kolona građana predvođena Davorom Dragičevićem stigla je kod rijeke Crkvene gdje je pronađeno tijelo njegovog stradalog sina Davida.

Davor je pred prisutnima legao na tlo i opisivao položaj u kojem je pronađeno tijelo njegovog sina Davida.

Također, kazao je da će grupa građana nastaviti sa šetnjom do centra grada i time završiti okupljanje za večeras. Novi skup najavljen je za sutra u 18 sati.

U izjavi novinarima večeras je rekao “neka svi vide da se institucije odnose prema ocu kojem su ubili dijete“.

Nakon što je danas pušten da se brani sa slobode, Dragičević je naveo da će, kao i proteklih 276 dana, nastaviti mirna okupljanja na Trgu Krajine, s kojeg su jučer uklonjeni simboli, fotografije i cvijeće i sve drugo što podsjeća na njegovog sina Davida, za čiju smrt krivi policiju RS-a.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač ponovio je danas da nikom neće biti zabranjeno da izražava mišljenje i protestvuje u skladu s zakonom, ali bez prijetnji i ne ugrožavajući bilo čiji život.

Pozvao je članove grupe „Pravada za Davida“ da zvanično zatraže odobrenje za skup i da ne dozvole da ih neko zloupotrebljava.

Podsjetio je da su se gotovo devet mjeseci održavali skupovi u centru Banje Luke, koji nikada nisu bili prijavljeni, ali ih MUPRS-a nije zabranjivao, sve dok su bili mirni, dok se odnedavno sa skupova, kako je rekao, poručuju stvari koje imaju i krivičnu odgovornost.