Tegeltija se nada funkciji Ministra pravde u Vladi RS

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, trenutno se nalazi na Maldivima, na godišnjem odmoru, gdje uživa plodove uništenja pravosuđa BiH, koje je izvrsno naplatio.

Tegeltija je ostavku na mjesto predsjednika i člana VSTS podnio 20.12.2020., a trenutno je u statusu sudije Osnovnog suda u Banjaluci.

Prema novinarskim izvorima, odmah nakon što je obavio formalnosti oko odlaksa iz VSTS otišao je na godišnji odmor; Odlučio je da “prezimi” na Maldivima do rekonstrukcije Vlade RS, koja bi trebala da se desi oko prvog marta.

Tegeltija se nada funkciji Ministra pravde u Vladi RS.

Naravno, pitanje je otklud Tegeltiji toliki novac da može, svako malo, otići na neku atraktivnu svjetsku destinaciju? Pa od poslova uništenja pravosuđa BiH, koje je on uspješno izveo i još uspješnije naplatio.

Onog trenutka kada Tegeltiju pravosudni organi BiH presude na nekoliko stotina godina robije znaćemo da je počeo oporavak tog stuba društva. Do tada, sve je i dalje, u najvećoj mjeri, trulež i optrovni mulj, piše novinar Slobodan Vasković na svom blogu.

Izvor: Oslobođenje.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.