Majka je 23. septembra pozvala pomoć, tvrdeći da je u podrumu pronašla obješenu djecu

Lise Snyder (36), majka koja je sama podizala dvoje djece, privedena je nakon što su mališani pronađeni obješena kod Filadelfije.

Majka je 23. septembra pozvala pomoć, tvrdeći da je u podrumu pronašla obješenu djecu. Spasioci su pronašli starijeg sina (8) i njegovu mlađu sestru (4) obješene te ih bezuspješno pokušali reanimirati.

Majku je policija dvaput ispitala i ona je rekla da je sin u školi “trpio nasilničko ponašanje i da je želio umrijeti”. Njeno je svjedočenje odmah izazvalo niz pitanja, jer se osmogodišnjaci u načelu ne ubijaju, a kćerkica je imala i lakšu tjelesnu manu zbog koje bi se vrlo teško sama uspjela objesiti.

Serija razgovora s bližnjima i sa školom nije pokazala da je dijete bilo žrtva vršnjačkog nasilja. Kompjuter i mobiteli majke pokazali su da je pretraživala na internetu kako se provodi ubijanje vješanjem i gušenjem ugljenmonoksidom.

Jedan je svjedok kazao da je ona “pokazivala znakove depresije i nije se brinula za djecu”. Svirepa majka stavljena je u pritvor i ne može izaći uz kauciju.

Pred sud bi trebala izaći 12. februara, a tužilac je rekao da još ne zna hoće li tražiti smrtnu kaznu.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.