Općinski načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović trenutno je na terenu po krupskim naseljima gdje koordinira i prati preventivne aktivnosti na zaštiti kuća i materijalnih dobara od mogućih poplava.

Halitović u izjavi za Klix.ba ističe kako stanje još uvijek nije dramatično, ali da kiša neprestano pada veoma jakim intenzitetom i da vodostaji rastu 10 centimetara po satu.

“Za sada nismo zabrinuti, ali radimo non-stop na terenu. Prave se zaštitni zidovi, razvozi se pijesak na određene lokacije, angažirani su ljudi i mehanizacija, naše komunalno preduzeće, vatrogasna jedinica i građani”, govori Halitović.

U Bosanskoj Krupi za sada nema poplavljenih kuća jer je reagirano na vrijeme, ali kako vodostaj neprestano raste, neophodna je stalna kontrola i rad na terenu.

“Negdje smo oko 70 cm od kritične tačke objavljivanja vodostaja”, rekao nam je načelnik Halitović.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.