FOTO| Nova imena u bihaćkom klubu, treninzi i pripreme pred nastavak sezone: Nakon nemilih dešavanja, cilj je opstanak u ligi

Biscani.net

Prije dvije sedmice nogometaši bihaćkog Jedinstva su započeli sa treninzima. Nakon niza loših događaja u bihaćkom klubu u toku zimske pauze, koji su skoro doveli do isključivanja Jedinstva iz Prve lige FBiH, odlaska mnogih igrača i sl., ipak se pronašlo rješenje za stoljetni klub.

Trener Jedinstva, Vlado Jagodić je u izjavi za medije kazao: “Neću napustiti klub, ostat ću tu da uspijemo Jedinstvo staviti na stabilne noge. Cilj nam je u proljetnom dijelu sezone opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH.” U razgovoru za portal Biscani.net, iz Uprave kluba su istakli da je primarni cilj u nastavku sezone opstanak u Prvoj ligi.

Kako bi spasili opstanak u ligi, iako su prvi dio sezone okončali na trećem mjestu sa 28 bodova, nakon odlaska nekoliko igrača iz kluba, Uprava na čelu sa novim predsjednikom Aladinom Kulenovićem je u kratkom vremenu morala odraditi mnogo posla, prvenstveno u potrani novih igrača. Kako nam je rečeno, sutra je potpisivanje ugovora za nove igrače.

Bišćani su u subotu odigrali prvu pripremnu utakmicu pred početak sezone u Dugoj Resi u Republici Hrvatskoj, gdje su slavili sa 6:0.Dva pogotka bila su djelo Nuspahića, a pogađali su još Jašarević, Hadžić, Ajdinović i Jahić, koji se priključio federalnom prvoligašu nakon što prethodno nije prošao na probi u Sarajevu.

Izvor: T.I. / Biscani.net23

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...