Projekat će se nalaiti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci, rekao je Efendić
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, oglasio se večeras na svom Facebook profilu gdje je najavio nedavni početak gradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu.

Efendić je poručio da je ovo projekat vrijedan 60 miliona KM.

– U martu ove godine započela je prva faza izgradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu i općini Novi Grad. Projekat vrijedan oko 60 miliona eura višestruko je značajan za našu ekonomiju, zdravstvarni sistem, ali i ukupni ambijent života u našem gradu. Projekat će se nalaiti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu. Bolnica će u konačnici zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja koje posao neće morati tražiti izvan naše države, rekao je on.

Dodao je da je ovo drugi projekat koji se gradi na zemljištima gdje je nekada bilo zgarište.

– Nakon izgradnje trgovačkog centra Bingo sa multipleks kinima i ostalim sadržajima u ulici Džemala Bijedića, izgradnja bolnice drugi je projakat koji se uspješno realizira na zgarištima nekadašnjih afera koje smo zatekli u općnini Novi Grad. Mi smo reketu i korupciji davno rekli NE!, kazao je Efendić.

Izvor: Oslobođenje


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: