U okviru 19. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski je na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostio ekipu FK Borac. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0.

U prvom poluvremenu nije viđena niti jedna prava prilika, a od poluprilika vrijedi izdvojiti pokušaj Tičinovića u 22. minuti utakmice, te Stranputa u 36. minuti utakmice.

Sa druge strane Borac nije uputio niti jedan udarac prema golu ili van okvira gola u prvom poluvremenu, a Zrinjski svoju blagu incijativu nije uspješno nagradio pogotkom.

Početak drugog poluvremena je bio najzanimljiviji period današnje utakmice. Prvo je rezervista Mandić propustio najbolju šansu na utakmici u 49. minuti utakmice. 

Samo dvije minute kasnije Čondrić pravi grešku sa izlaskom sa gola, a Andrić šutira sa polovice igrašta, ali je Mandić sa gol linije spasio loptu da uđe u mrežu.

U istoj minuti Zrinjski je ostao sa igračem manje Mandić je srušio Kulašina kao posljednji igrač odbrane i zaradio direktan crveni karton. Tako je Mandić mogao postati tragičar da u pet minuta promaši najbolju šansu i zaradi isključenje.

Ipak, da se to ne desi spriječio je Hrvoje Barišić koji je pogodio nakon centašurta Jankovića iz slobodnog udarca već u 55. minuti utakmice. 

Nakon uvodnih deset minuta u drugom poluvremenu, do kraja utakmice nije bilo nikakvih šansi. Borac je imao “jalovu” incijativu, ali do pogotka nisu uspjeli da dođu. Banjalučani su na kraju također završili susret sa desetoricom fudbalera jer je crveni karton zaradio Milan Spremo nakon što je ušao u verbalni okšraj sa Almirom Bekićem koji je tada na klupi dobio crveni karton.

(Izvor: Oslobodjenje.ba)