Riječ je o šestomjesečnoj bebi, malenom Leonardu i 102-godišnjakinji Italici Grondoni.Mališan je u bolnici proveo 50 dana boreći se protiv smrtonosnog virusa, a njegova fotografija, koja je uslikana nakon što je iz borbe izašao kao pobjednik, obišla je svijet.

Na fotografiji maleni pozira s isplaženim jezikom, kao da koronavirusu šalje određenu poruku.

Leonardo je nedavno otpušten iz bolnice te se vratio u svoj dom u opštini Corbetta u Lombardiji, a tamošnji gradonačelnik Marco Ballarini nazvao ga je predivnim licem nade.

“Danas imamo razloga za osmijeh i sreću, danas se možemo osjećati dijelom zajednice”, rekao je u obraćanju javnosti Ballarini.

“Puno ti hvala, Leo, i hvala tvojim roditeljima koji nikada nisu odustali. Donijeli su ljeto u srca svih stanovnika Corbette”, dodao je.

Dječakova majka rekla je za lokalne medije da je bila jako zabrinuta, naročito noću.

“Ne bih to poželjela nijednoj majci. Znala sam da se moj Leo razbolio kada je dobio temperaturu, a srce mu je počelo ubrzano lupati. Moj suprug je imao kolegu s posla koji je obolio od koronavirusa”, rekla je.

102-godišnja Italica u bolnici je provela 20 dana prije nego što je puštena kući. Starica je preživjela i špansku gripu, a ljekarki su istakli da je ona vjerovatno njihov jedini pacijent koji je obolio i od koronavirusa i od španske gripe. Kada je španska gripa divljala Evropom, Italica Grondona bila je otprilike Leonardove dobi.

Preuzeto sa: banjaluka.com

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Fotografija bebe koja je pobijedila koronu obišla je svijet i postala simbol borbe / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.