Fox news podržao CNN u tužbi protiv Trampa

Avaz

Televizija “Fox news” naklonjena republikancima i američkom predsjedniku Donaldu Trampu (Trump) podržala je konkurentsku televiziju “CNN” u tužbi protiv Bijele kuće.

Tužba je podnesena zbog oduzimanja akreditacije novinaru Džimu Akosti (Jim Acosta).

– “Fox news” podržava “CNN” u njegovoj pravnoj borbi da se vrati akreditacija njegovom izvještaču iz Bijele kuće – navodi se u saopćenju predsjednika “Fox newsa” Džeja Volasa (Jay Wallace).

U saopćenju se navodi da “Fox news” namjerava da preda podnesak okružnom sudu kao “prijatelj suda” pošto je CNN tužio Trampovu administraciju sa zahtjevom da se Akosti ponovo omogući izvještavanje iz Bijele kuće.

Administracija je poništila prošle nedjelje propusnicu novinaru CNN-a poslije konferencije za medije na kojoj je Akosta odbio da preda mikrofon kad je Tramp rekao da ne želi da čuje više ništa od njega.

Fox news je naveo da se propusnice koje izdaje Tajna služba za novinare koji rade u Bijeloj kući nikada ne treba da se koristi kao oružje.

– Mada ne odobravam sve veći antagonistički ton i predsjednika i medija na nedavnim konferencijama za novinare, mi podržavamo slobodu medija, pristup i otvorenu razmjenu mišljenja – navodi se u saopćenju.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...