Gaelle je dva puta pokušala dignuti 110 kila, ali nije uspjela. Nije odustajala i i krenula je po treći put u borbu s teškim utegom. Uzela ga je u ruke, stala u čučanj i krenula podignuti uteg, no pukla joj je ruka…

Ružan prizor na natjecanju u dizanju utega u Gruziji! Francuskinja Gaelle Nayo Ketchanke predstavljala je svoju zemlju na Europskom prvenstvu u Batumiju u kategoriji do 76 kilograma, no natjecanje baš i neće pamtiti po dobrome jer je brutalno slomila ruku tijekom jednog pokušaja.

Gaelle je dva puta pokušala dignuti 110 kila, ali nije uspjela. Nije odustajala i i krenula je po treći put u borbu s teškim utegom. Uzela ga je u ruke, stala u čučanj i krenula podignuti u uteg iznad ramena, no u tom trenutku pukla joj je lijeva ruka od težine. Francuskinja je od boli pala na pod i gromoglasnim krikom zabrinula sve, dok gledatelji nisu to mogli ni gledati.

Gaelle su odmah odvezli u bolnicu, a prema pisanju gruzijskih medija, slomila je ruku na dva mjesta i trenutačno je u jako lošem stanju.

To je već druga tragična ozljeda na natjecanjima u zadnjih nekoliko dana. Podsjetimo, američka gimnastičarka Sam Cerio slomila je obje noge prilikom doskoka na natjecanju u Louisiani. Cerio je ubrzo nakon teških ozljeda operirana te je objavila kraj karijere.