Počelo je s krivičnim prijavama, nastavljeno policijskim akcijama i privođenjma, a najavljen je i rasplet mnogih korupcijskih afera. Prema riječima novinara, radilo se o složenim istragama i uz upotrebu nasavremenije policijske opreme.

– Kada je u pitanju ŠPD “Unsko-sanske šume” radi o šest odgovornih osoba iz vrha društva, odnosno o direktoru, šefovima uprava, članovima komisije za javne nabavke. Ovih dana smo okončali istragu i protiv bivšeg načelnika općine Bihać Lipovače, i tu će biti obuhvaćeno 5 do 6 lica. Koristili smo resurse SIPA-e, FUP-a , a i MUP USK-a polako počinje da odrađuje takve radnje, rekla je za Federalnu televiziju glavna tužiteljica Tužilaštva USK-a Fadila Amidžić.

U 2015. godini predmet istraga bile su zloupotrebe i koruptivne aktivnosti najmanje još jednog načelnika, zatim člana Federalnog parlamenta, odgovorne osobe u agenciji OdRaz, te univerzitetskog profesora Univerziteta u Bihaću. Sve te optužnice su u pripremi, a javnost će uskoro biti upoznata o kojim će se licima raspravljati pred Sudom.

//ABC