Epidemiolog iz italijanske radne grupe za borbu protiv koronavirusa upozorava “da će vjerovatno biti nemoguće da publika prisustvuje fudbalskim utakmicama prije oktobra.”

Šanse za nastavak sezone u fudbalskoj Seriji A u planiranom terminu (2. maj) sada izgledaju sve manje vjerovatne, pogotovo nakon što su u posljednja 24 sata u Italiji umrle još 793 osobe od posljedica pandemije, prenosi “Football Italia”.

– Moramo biti jasni s ljudima. Mislim da će vjerovatno biti nemoguće da navijači prisustvuju utakmicama prije oktobra.

Moje predviđanje je da će se restriktivne mjere kretanja nastaviti barem do ljeta. Može i mora biti ublažavanja stanja, pa ćemo se vratiti na posao, izlascima, ali sve to treba učiniti veoma sporo i oprezno – izjavio je za “La Repubblicu” epidemiolog Pierluiđi Lopalko (Pierluigi Lopalco). 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Fudbal pred praznim tribinama do oktobra / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.