Edgar Benitez nazvat će sebe velikim gubitnikom nakon onoga što mu se dogodilo. Trenutno nastupa za Guaranu u Paragvaju, a 15 godina karijere sakupljao je fudbalske dresove. O njemu su se pisali tekstovi, jer je imao zbirku s više od 900 dresova.

Njegovi dresovi, ali i mnogih drugih igrača, činili su veliku zbirku. Ronaldinjo (Rnaldinho), Lionel Mesi (Messi) i još neki poznati fudbaleri našli su se u kolekciji, a sada je Benitez ostao bez svega toga.

Kako su objavili tamošnji mediji, dok mu je renovirana kuća, kolekcija mu je ukradena. Iako je nakon svega policija uspjela vratiti 65 dresova, onih navrednijih nema. Benitez je posebno bio razočaran kada je shvatio da su mnogi već prodati, i to po mizernim cijenama. 

– Iz mog doma su ukradeni dresovi koje sam skupljao 15 godina. Policija je vratila njih 65 koji su bili u posjedu nekoga ko mi ih je ukrao i nekoga ko ih je prodavao – rekao je razočarani fudbaler koji je nastupao za Paragvaj na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Inače, uhapšen je jedan radnik koji je radio na renoviranju njegove kuće, a dresovi nekih zvijezda su prodavani tek za 35 eura.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Fudbaler 15 godina skupljao dresove, sada mu sve ukrali / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.