Khabib Nurmagomedov slomio se u plač nakon 29. pobjede u isto toliko borbi u karijeri. Trokutom je uspavao Justina Gaethjea u drugoj rundi u Abu Dabiju, a potom su ga svladale emocije.
Dagestanac je ranije u godini izgubio oca Abdulmanapa koji je preminuo. Bio je jako blizak s njim, otac ga je i trenirao, a ovo je bila prva i posljednja borba u kojoj je nastupio bez njega.

U trenucima kada je Khabib jecao na podu, Gaethje mu je ubrzo prišao i rekao nešto, a otkrio je svoju poruku nakon meča za BT Sport.

“Rekao sam mu da mi je žao što je izgubio oca, ali i da mu je otac jako ponosan u ovim trenucima. Jako teško je bilo pobijediti tog lika večeras. Bio sam spreman, spremniji nego ikad, no on je bio bolji. Svi se borimo za nešto, ali on se borio za nešto posebno i to je jako teško pobijediti”, rekao je Gaethje.

Izvor: Vijesti.ba / SCsport

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.