Galijašević i Jusić privedeni u Tužilaštvo, za danas zakazano ročište

A.Zunic/Biscani.net

Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća i Hadis Jusić, povjerenik bihaćke organizacije SDA, jutros su privedeni u Tužilaštvo USK-a nakon što su u pritvoru proveli 24 sata, saznaje portal Biscani. net.

Jučer su uhapšeni od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona, a po nalogu Tužilaštva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, u vezi s prodajom zemljišta na kom se nalazila stara zgrada JKP Komrad.

Ovaj objekt je srušen, što je odobrilo Gradsko vrijeće, a na njegovom mjestu započeta je izgradnja Agrama. Tada je Jusić bio direktor Komrada, a danas je jedan od zastupnika stranke SDA u Skupštini Kantona.

Kako portal Biscani.net saznaje, za danas u 15 sati zakazano je ročište u Kantonalnom sudu u Bihaću, na kom bi se sudija trebao izjasniti o prijedlogu Tužilaštva za mjere pritvora.

Podsjećamo, jučer su uz navedena lica, uhapšeni i službenici Gradske uprave Bihać – Jasmina Ibrahimpašić i Jadranka Redžić, koje su, kako saznajemo, tokom dana puštene na slobodu.1

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...