“Nacionalni park Una je žila kucavica razvoja Bihaća i Krajine”, poručio je Emdžad Galijašević, nezavisni kandidat za gradonačelnika Bihaća danas nakon posjete Nacionalnom parku Una.

Galijašević je ovom prilikom istakao da je u današnjoj posjeti upravi NP Una i direktoru Amarildu Muliću podsjetio na srčanu potporu Nacionalnom parku u vrijeme njegovom mandata od 2012. do 2016. godine kada je, kako je rekao, pomogao sa prekograničnim projektima preko dva miliona eura sa Zadarskom županijom, regresirao doprinose za prijavljene iznajmljivače i pomogao obnovu objekata turizma.

“Posebno sam ponosan na projektu obnove starih gradova Sokoca i Ostrovice kojim se danas kite drugi”, kaže Galijašević.

“U naredne četiri godine ću još snažnije raditi na razvoju Nacionalnog parka Una, ali posebno na zaštiti naše jedne i jedine Une”, poručio je.

Autor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.