Galijašević: Nema kamena temeljca za Aerodrom Bihać dok pare ne budu na našem računu


Tačno u 14 sati počela je svečana sjednica Gradskog vijeća Bihaća na kojoj su prisustvovale brojne visoke delegacije i zemlje i delegacije prijateljskih gradova.

Prisutna je bila i delegacija bošnjačkog člana predsjedništve Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića koji je ove godine proglašen za počasnog građanina grada Bihaća. Delegacija na čelu sa Izetbegovićem je prethodno bila na džuma namazu u Gradskoj džamiji u Bihaću, a zatim u posjeti Kantolanloj bolnici.

Kako je prije nekoliko dana za portal Klix.ba najavio savjetnik gradonačelnika Smail Toromanoić, danas je trebao biti položen i kamen temeljac za izgradnju Aerodroma Bihać u bihaćkom naselju Golubić, ukoliko vremenske prilike to budu dozvoljavale.

Ipak, do toga nije došlo, a prema onom što je gradonačelnik Galijašević rekao na današnjoj svečanoj sjednici, on lično je rekao predsjedniku Izetbegoviću da kamen temeljc za Aerodrom Bihać neće biti položen sve dok ne budu pare na računu tog preduzeća, kako građani ne bi stekli dojam da se radi samo o predizbornom obećanju.

Galijašević se zahvalio Izetbegoviću jer su on i njegovi bliži saradnici, kako kaže, u svakom trenutku bili na konstantno raspolaganu prilikom rješavanja svih važnijih problema poput Kantonalne bolnice i slično.

//ABC.ba0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...