MILAN navodno ima džentlmenski ugovor sa svojim trenerom Stefanom Piolijem, što znači da talijanski stručnjak može spasiti svoj posao na San Siru putem dobrih rezultata.

Iako se još sa sigurnošću ne zna što će biti s Ralfom Rangnickom i hoće li Milan preuzeti u potpunoj kontroli, a to znači da bi izravno sudjelovao u kupovini, prodaji, skautiranju i treniranju nogometaša, aktualni trener Milana ne boji se za svoj posao.

“Nisam zabrinut za svoju budućnost”, rekao je Pioli poslije poraza Milana od Genoe (1:2) još 8. ožujka dok se nogomet mogao igrati neometan pandemijom koronavirusa.

La Gazzetta dello Sport piše da CEO Milana Ivan Gazidis ima jako dobar odnos s Piolijem i divi se trenutačnom stručnjaku Milana, ali otkriva da postoji i “džentlmenski dogovor između kluba i trenera”, što znači da istovremeno mogu nastaviti suradnju ili je prekinuti ako struka sa San Sira bude imala neke druge planove. Pioliju aktualni ugovor ističe 2021. godine.

Daniele Rugani, prvi potvrđeni igrač Serie A s koronavirusom:

Džentlmenski ugovor navodno se bazira na rezultatima koje je Pioli polučio u prvih nekoliko mjeseci na San Siru, a konačna odluka ovisit će djelomično i o Milanovom konačnom plasmanu na kraju sezone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanske dnevne novine otkrivaju da Rossoneri veoma poštuju Piolijev rad i dosadašnji učinak na terenu uspoređujući periode prije i poslije nego što je bivši trener Intera stigao i preuzeo klub.

Produljenje vjernosti Pioliju znači i zdraviju financijsku sliku klubu jer će njegova plaća biti znatno manja od Rangnickove u slučaju da preuzme posrnulog talijanskog giganta. 

Milan je trenutno sedmi u Serie A koja je odgođena zbog koronavirusa s tri boda iza šestog Napolija. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Gazzetta: Milan i Pioli imaju džentlmenski dogovor. Evo što to znači / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.