Adna, Azra i Admira sad su u Bihaću, zajedno žive i studiraju.

Društvene mreže ovih dana su preplavljene fotografijama lijepih maturantica trojki iz Cazina Adne, Azre i Admire Kapić. No riječ je prošlogodišnjim slikama jer su ove jedine trojke u obrazovnim ustanovama na području grada Cazina i Unsko-sanskog kantona lani okončale srednjoškolsko obrazovanje u cazinskoj Gimnaziji.

Sestre su nam kazale da su i sam iznenađene jer je riječ o starim fotografijama iz lijepih srednjoškolskih dana.

Adna, Azra i Admira sad su u Bihaću, zajedno žive studiraju.

– Admira i ja smo na Fakultetu zdravstvenih studija, a Azra je na Tehnickom fakultetu, smjer elektrotehnika. Stanujemo zajedno, sto je nekako i logicno.Jedino zanimanje i briga nam je fakultet i redovno polaganje ispita – kazala nam je najstarija sestra Adna. Ona je od sestre Admire starija pola minute. Admira je od Azre starija čitavu minutu.

Sestre Kapić rođene su 9. decembra 1998. godine u Bihaću.

– Azra i ja smo jednojajcane blizanke i zato se Admira malo razlikuje od nas S tim da smo se vise razlikovale od nje kad smo bile manje, ali kako smo starije sve tri sve više ličimo – objašnjava Adna.

Trojke imaju još i osam godina starijeg brata, koji je građevinski inžinjer po zanimanju.

– Oduvijek smo se nas tri odlično slagale, a isto tako je i danas. Nije bilo ljubomore. Tako je i s bratom. Za njega je bila velika sreća dobiti tri sestre odjednom, svugdje se hvalio s nama – kaže Adna.

Dodaje da su ona i Admira trenutno sretno zaljubljene, dok Azra nema momka.

– Naši momci razumiju nasu sestrinsku vezu, jer je ona ipak drugačija od ostalih I nema problema u vezi s tim. A sigurno je svima na početku čudno, ali odmah nakon brzo vremena shvate da imamo poseban odnos – kaže nam na kraju Adna.