Centurion, Imperator, vječni nogometni junak Vječnog grada… Francesco Totti (43) već dvije godine ne igra nogomet, ali za njime bi “u ime nogometa” i dalje trebale hodati kamere i paliti se čim je lopta na manje od 20 metara od rimskog genija velikog i malog nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Sjetit će se naši vjerniji čitatelji, prije gotovo točno godinu dana na ovoj istoj adresi vidjeli su jako sličan video sa istim junakom u naslovnoj ulozi i istovjetnom majstorijom, lobom iz slobodnjaka na haklu s frendovima:

VIDEO

Totti je kralj i malog nogometa: Lobao je živi zid i golmana…

‘Pločica’ na trbuhu ne da više nema nego se kupuje sve veći i veći dres, ali dok može zamahnuti nogom jedan od najvećih koji su ikad obuli kopačke imat će taj bogomdani ‘mot’, top u nogama i nogometni genij kojim je oduševljavao više od dva desetljeća u, prisjetimo se – 786. utakmica za svoju Romu!

Real i pola Engleske bacali su mu pod noge tone čistog zlata, u svakom prijelaznom roku imao je nove bianco-čekove pred sobom. Samo potpiši, nema zareza iza nula, a nula nek’ bude koliko ti god srce hoće. Uzalud. Iz Rima se micao samo kad je Roma išla na gostovanja.

Foto: STRINGER

Osvojio je sa svojom Vučicom jedan scudetto (i još po dva talijanska Kupa i Superkupa), a sa Azzurrima postao ono što je u srcima navijača oduvijek bio – svjetski prvak.

Prije desetak godina u vrevi monegaške Kneževine sjeo je na hotelsku terasu, naručio pivu, dignuo noge na ogradu pa novinaru iz Hrvatske rekao ‘On the record – ni riječi. Ali o Romi, o vašem sjajnom nogometu, samo o nogometu… Koliko god hoćeš’.

Foto: STEFANO RELLANDINI

Objašnjavao je najdraži potez, ali rimski talijanski je nerazumljiv dijalekt pa je uzeo dva lista iz notesa, zgužvao ih u lopticu i u trapericama pokazao taj dribling kojim je slomio ne sjećamo se više kojeg Milanovog stopera!

On, Roby Baggio, Alex Del Piero i Roberto Mancini… Talijanski kvartet zlatnog doba talijanskog klupskog nogometa kad je Serie A bila vrh svjetskih vrhova. Takvih ‘desetki’ ovaj četvrti danas nema kao izbornik.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Genijalni ‘kralj’ Totti (opet!) zabija lobovima iz slobodnjaka / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.