Reditelj Haris Pašović jedna je od onih javnih ličnosti koje otvoreno iznose svoje mišljenje. Tako se često na društvenim mrežama oglašava po pitanjima aktualnih tema.

Jedna od njih posljednjih mjeseci i više svakako je život migranata u BiH, kojih je svakog dana sve više i više.

Pašović je na Facebooku napisao kratak, ali jasan status, koji prenosimo u cijelosti.

– Mi se s pravom bunimo kada nestane vode na nekoliko sati u Sarajevu ili ako ne radi grijanje. Ovi ljudi su gladni, promrzli, bez vode i sanitarija, progonjeni od merhametli Bosanaca, a neki od njih su “smješteni” u minskim poljima. Bosanci i Hercegovci su bili ljudski primljeni u većini evropskih zemalja, u SAD, Kanadi i Australiji. Stanovnici grčkih ostrva ljudski zbrinjavaju izbjeglice, a Grčka, unatoč svojim velikim problemima, čini sve da pomogne ovim unesrećenim ljudima. Gradonačelnik Palerma (Sicilija) Leoluka Orlando (Leoluca) suprostavio se lošim zakonima protiv izbjeglica u Italiji i sukobio se s centralnom vladom u Rimu da bi pomogao izbjeglicama. Sada se ti italijanski zakoni mijenjaju. U Unsko-sanskom kantonu se ponašaju kao da se izbjeglički problem njih ne tiče i brutalno se odnose prema hiljadama unesrećenih ljudi, dok ostatak BiH ignorira i izbjeglice i probleme Unsko-sanskog kantona. Jezivo. Užasno – napisao je bh. reditelj.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.