Glavna zdravstvena savjetnica škotske vlade Ketrin Kaldervud (Catherine Calderwood) podnijela je ostavku nakon što se otkrilo da je kršila vlastite savjete Škotima o mjerama ograničenja kretanja tokom epidemije koronavirusa.

Ona je izrazila “duboko žaljenje” u saopćenju objavljenom kasno sinoć, u kojem je objavila da podnosi ostavku nakon razgovora sa škotskom premijerkom.

– Opravdani fokus na moje ponašanje prijeti da će omesti iznimno važnu zadaću koju vlada i zdravstvene službe imaju u izvlačenju zemlje iz pandemije koronavirusa – napisala je Kaldervud.

Ranije je već priznala da je dva vikenda zaredom odlazila u vikendicu u ruralnom dijelu Škotske na istočnoj obali, što je u suprotnosti s njezinim savjetima Škotima da ostanu u mjestu prebivališta.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Glavna savjetnica za zdravlje u Škotskoj podnijela ostavku, kršila mjere izolacije / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.