Holivudski glumac Deni Trejo, poznat po ulogama u filmovima “Mačete”, “Desperado”, “Od sumraka do svitanja”, “Bilo jednom u Meksiku”, pomogao je u spašavanju dečaka zarobljenog u automobilu koji se prevrnuo u sudaru u Los Anđelesu.

Trejo (75) je rekao da je bio na putu ka automehaničaru u četvrti Silmar kada je vidio kako automobil prolazi kroz crveno svjetlo i udara u drugi auto koji se na rasksnici prevrnuo na krov.

Dječak, koji je bio vezan u sjedištu u zadnjem dijelu auta, kao i njegova baka koja je vozila, bili su zarobljeni u prevrnutom, djelimično smrskanom vozilu.

Trejo i žena po imenu Monika Džekson su se udružili kako bi oslobodili dijete prije nego što je na mjesto događaja stigla hitna pomoć. Džekson je upuzala u auto na jednoj strani kako bi otkopčala dječaka, a Trejo ga je izvukao sa druge strane.

Glumac je rekao da je morao da smiri dječaka prije nego što ga je oslobodio.

-Bio je uspaničen i ja sam mu rekao: “OK. Moramo da upotrijebimo naše supermoći!” i onda je on vrisnuo “Supermoći!” i počeli smo da vičemo “Supermoći!”. Nekako smo se povezali- prisjetio se Trejo.

Deni Trejo je ostao sa dječakom sve dok i njegovu baku nisu izvukli spasioci. Niko nije teže povrijeđen, mada je troje ljudi, među njima i baka i dječak, odvezeno u bolnicu na pregled.Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba