Glumica Jessica Simpson nakon porođaja je u samo šest mjeseci i to zahvaljujući prehrani i napornim treninzima koje su za nju osmislila dvojica profesionalaca izgubila 45 kilograma. Višak kilograma nije problem s kojim se suočila samo Jessica, drugo stanje je iskustvo koje mijenja svaku ženu, unosi revoluciju u njeno tijelo i um. Jessica je to najbolje osjetila na svojoj koži, jer je već rodila troje djece. U aprilu je rodila najmlađe dijete, kćerkicu Birdie Mae. Tokom treće trudnoće Simpson je imala 108 kilograma, gotovo dvostruko više od njenog standarda. Ne želeći da stvari izmaknu kontroli i brinući prije svega o svom zdravlju, obratila se svom treneru Harleyu Pasternaku koji je u saradnji s doktorom kreirao program za ishranu i vježbanje. Riječ je o pametnom režimu koji ima za cilj postati svakodnevna navika:

-Nisam ljubitelj ekstremne prehrane i treninga – kazao je Pasternak u ekskluzivnom intervjuu za eonline.com i dodao: „Vježbanje Jessice Simpson nakon trudnoće temelji se na dugom hodanju: 14 hiljada koraka mora napraviti dnevno”.

Jessica je redovno jela tri obroka dnevno (proteine ​​i povrće) plus dva zalogaja (šaku badema ili komad parmezana). Jednom sedmično Pasternak je Jessici davao i obrok gratis.

Konačno, ali ne najmanje bitno, Jessici je uveo sat vremena bez pametnih telefona, kompjutera i tehnologija tokom dana, tvrdeći da je na taj način tijelu i umu zagarantan bolji noćni san.Izvor vijesti: Redakcija / azra.ba