Glumica Džozefin Gilijan koja je u seriji “Igra prestolja” glumila prostitutku izjavila je da joj je socijalna služba u Izraelu oduzela dijete.

Bebu je čuvala prijateljica jer je glumica poslije porođaja morala redovno da se javlja psihologu zbog poslijeporođajne depresije. Po nalogu socijalne službe Džozefin je bila dužna da ide na terapije kako ne bi negativno uticala na njeno dijete. Sud je odlučio ipak da joj oduzme dijete jer je smatra nepogodnom majkom i beba je trenutno kod druge porodice.

Dok ne bude sljedeće saslušanje majke, ovo je konačna odluka suda.

-Ovo je uznemirujuć momenat kad je izraelska socijalna služba kidnapovala moju bebu u pola jedan u nedjelju. Prijetili su mi zatvorom ako im ne predam dijete. Moja porodica i ja smo slomljeni- napisala je Džozefina.

-Ja sam Džozefina Gilijan. Glumila sam u seriji “Igra prestolja” i trenutno nisam zaposlena. Prije tri noći moja kćerka je kidnapovana i predata drugoj porodici. Nije mi dozvoljeno da je viđam. Ne znam gdje je. Nisam uradila ništa loše, niti moji prijatelji koji su je čuvali dok sam išla na terapije napisala je glumica.

Džozefin Gilijan je porijeklom iz Velike Britanije, ali preselila se u Izrael prošle godine kad je i rodila kćerku.Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba