Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini ( UNDP BiH) u partnerstvu sa lokalnim zajednicama nastavlja sprovoditi “Inicijativu za zeleniju i održiviju budućnost” kojim se želi ukazati na važnost očuvanja okoliša i potrebu angažmana šire zajednice kako bi se ublažili utjecaji klimatskih promjena.

Cilj inicijative je da UNDP suradnji sa više od 16 partnerskih lokalnih zajednica posadi 100.000 sadnica u široj gradskoj zoni na području BiH.

Ovim se nastoji odgovoriti na probleme zagađenja vazduha, tla i vode. Aktivnosti poput sadnje drveća mogu imati značajan uticaj ukoliko se poduzimaju redovno i u većem obimu.

Kako Grad Bihać učestvuje u realizaciji pomenute inicijative,GO GREEN PLEDGE , društvu PD”Plješevica”Bihać, je ukazano povjerenje da u suradnji sa jedinicom lokalne samouprave (GRAD BIHAĆ) i UNDP BiH učestvuje u pošumljavanja na rejonu Plješevice.

Planirano je da se zasadi 1000 sadnica smrče, a sve uz tehničku podršku ( prevoz i alat) od ŠPD ” Unsko-sanske šume”.

Pozivamo Vas da uzmete učešće u ovoj akciji, te svojim prisustvom date doprinos ovoj akciji globalnog karaktera za doprinos svih nas.

Datum akcije : 30. oktobar 2021.

Mjesto okupljanja : Zavalje (kod česme)

Start : 08:30h

Sve dodatne informacije i detalje o akciji možete dobiti putem Viber brojeva :
☎️ 062 265 044 Jasmin Kličić
☎️ 061 401 723 Sabina Bišćević

#pdPlješevica1954 🇧🇦

(Grad Bihać)