Povodom 25. oktobra, koji se u Federaciji BiH obilježava kao Dan penzionera, GO Saveza za bolju budućnost Bihać upućuje apel vlastima da iskažu poštovanje našim najzaslužnijim građanima, a našim penzionerima čestitamo njihov dan, navodi se u saopćenju ove stranke.

Naime, tačno prije 23 godine, penzioneri su organizirali masovne proteste pred zgradom Vlade Federacije tražeći poboljšanje svog materijalnog, socijalnog i zdravstvenog položaja. Ni danas se stanje nije znatno popravilo, jer preko 60 posto penzionera živi na granici egzistencije.

Jedan od ciljeva GO SBB Bihać će biti podrška našim penzionerima u nabavci drveta za ogrjev, što je značajno izdvajanje u njihovim skromnim budžetima. Briga za naše najstarije sugrađane je čast i obaveza, saopćeno je iz Press službe.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.