Privredni i ekonomski razvoj općine Cazin, primarni je i zajednički cilj lokalnih vlasti i domaćih poduzetnika i na njemu će se istrajavati i tokom 2016.godine- istaknuto je na današnjem prijemu za cazinske privrednike koji je upriličio općinski načelnik mr. Nermin Ogrešević. Čestitajući predstavnicima domaćih firmi na uspjesima, ali i hrabrosti s kojom nastavljaju raditi na širenju svojih proizvodnih kapaciteta, načelnik Ogrešević je istaknuo potrebu za nastavkom dobre saradnje i komunikacije kakva se i njeguje posljednjih godina.
–„Svjesni smo težine okolnosti u kojima je potrebno stvarati nova radna mjesta, ulagati u nove investicije i planirati dalji razvoj, ali naša je uloga da u procesu razvoja budemo lideri i da uložimo sve svoje potencijale i kapacitete u taj jedan, zajednički cilj, a to je bolja i razvijenija općina Cazin, ekonomski stabilno područje i jedan aktivan privredni centar ove regije. Na tom putu, očekujem od vas da, kao i do sada ostanemo dobri partneri, da u zajedničkim nastupima ostvarujemo sve ono što Cazin zaslužuje i da u konačnici ostvarimo ono zbog čega svi i jesmo ovdje- napredna, razvijena i zdrava životna sredina“, kazao je, između ostalog, načelnik Ogrešević u svome obraćanju.
Kako je istaknuto, Cazin kao općina sa najvećim brojem registriranih privrednih subjekata i malih poljoprivrednih gazdinstava, kvalitetno uređenom infrastrukturom i poslovnim zonama u razvoju, ima dobre perspektive i na njima treba raditi. 2016.godinu, u tom pogledu, obilježiće sve aktivnosti čiji je fokus privreda i ekonomski razvoj.

 

 

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.