GODIŠNJICE: ODATA POČAST POGINULIM PRIPADNICIMA ARMIJE BIH


Na području Unsko-sanskog kantona dostojanstveno se obilježava 24. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Članovi Organizacionog odbora za obilježavanje 15. aprila – Dana Armije BiH pripremili su dvodnevni program kako bi ovaj značajni datum bio dostojanstveno obilježen. Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Kantona i boračkih organizacija odali su počast poginulim borcima pripadnicima AR BiH.

Jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje, Dan Armije Bosne i Hercegovine, svaki put i iznova je prilika da se iskaže ponos i poštovanje prema bocima i svim šehidima koji su dali svoje živote u odbrani BiH od agresora. Iz tog razloga mi smo tu da opravdamo njihove žrtve i da njihov trud ne bude uzaludan, da njihova djeca žive u miru, da razvijaju državu BiH.

Premijer USK-a Izudin  Saračević,  pozvao je mlade generacije da čuvaju sjećanje na časnu i hrabru Armiju RBiH, da čuvaju njene simbole i tradiciju, da ne zaborave šehide i poginule borce i preuzmu odgovornost za nastavak njihove misije koja nikada nije bila osveta i mržnja, već pravda i istina, te da ne dozvole da njihove žrtve budu uzaludne.

Brojne delegacije  sa područja USK-a položile su cvijeće i proučile fatihu te odale počast svima koji su dali svoj život u odbarni BiH. Sa ovog mjesta poslana je poruka  da moramo biti ponosni na našu herojsku Armiju i njene vrijednosti koje je ona promovisala u svojoj borbi.

I u Bosanskom Petrovcu Dan Armije je obilježen učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na Trgu Šehida. Cvijeće su položili delegacija Ministarstva za pitanje boraca i RVI USK-a, Udruženje demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92-’95 općine Bosanski Petrovac, Organizacija branioci Bosne Bihać i načelnik općine Zlatko Hujić.

//RTV USK0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...