Gola hodala gradom Rijeka i ljudima dopuštala da je diraju, sve popraćeno snimcima (VIDEO)

index.hr

ŠVICARSKA umjetnica Milo Moire želi skrenuti pažnju javnosti na to da žene imaju pravo izraziti svoju seksualnost te da samo one odlučuju tko će ih, kada i kako dodirivati.

Stoga je izašla na ulice nekoliko europskih gradova te izvela performans s “kutijom ogledala”.

“Što se dogodi kada je ženska seksualnost izložena javnosti… (i kada) ona preuzme inicijativu, utvrđujući jasna pravila intimne razmjene”, stoji u opisu performansa na njenoj stranici.

U sklopu performansa na grudi i vaginu je stavljala kutiju od ogledala, a potom pozivala ljude da je dodiruju kroz otvore na kutijama. U kutijama su se pak nalazile kamere koje su snimile njihove dodire. Milo je odabirala muškarce i žene koji su je smjeli dodirivati, a to nije smjelo trajati dulje od 30 sekundi.

“U Düsseldorfu sam kutiju držala na grudima, a 40 posto ljudi koji su me dodirivali bile su žene. U Amsterdamu i Londonu dvije žene su stavile ruku u kutiju kod genitalne zone”, pojasnila je.

Milo je upoznala i riječka publika, jer je prilikom otvorenja novog MMSU-a okupljenu publiku vodila gola do zgrade Muzeja na novoj lokaciji u bivšoj tvornici Rikard Benčić. 

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...