Golišava Emili: Važno je nositi bikini, tange, ali i protestirati

24h.ba
Manekenka Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski, 27), koja redovno objavljuje golišave fotografije na društvenim mrežama, vjeruje da ne postoji vrijeme u kojem žene ne bi trebale nositi bikini i tange, piše "Daily Caller".

Manekenka Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski, 27), koja redovno objavljuje golišave fotografije na društvenim mrežama, vjeruje da ne postoji vrijeme u kojem žene ne bi trebale nositi bikini i tange, piše “Daily Caller”.

– Mislim da je “Žena godine” pomalo luda titula, ali mislim da je važno u 2018., kako za muškarce tako i za žene, prkositi predrasudama – započela je ‘govor’ Emili na dodjeli Mmeđunarodne nagrade za “Ženu godine” u Australiji.

– Radi se o jednakom pravu nošenja bikinija i tangi na plaži, kao i protestiranja – rekla je Emili.

Manekenka je nedavno postala i politički aktivna te je sve glasnija o pravima žena. U septembru su je uhapsili jer je zajedno s komičarkom Ejmi Šumer (Amy Schumer, 37) protestirala protiv nominacije Breta Kavanoa (Brett Kavanaugh) za sudiju vrhovnog suda.

– Poštujte postojanje žena ili našeg otpora. Čovjek koji naudi ženi ne može biti na tako moćnoj poziciji – izjavila je Ratajkovski nakon hapšenja.

U oktobru Emili je imala govor u Los Anđelesu, gdje je naglasila da je feminizam za sve sjajan.

– Ono što u osnovi vjerujem, feminizam predstavlja pravo izbora žena kako se i na koji način žele predstavljati, šta žele raditi sa svojim tijelima, kako će im život izgledati i mislim da će se svi s time složiti – ispričala je tada manekenka.21

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...