Portugalska rukometna reprezentacija podigla se iz pepela. Definitivno je najveće iznenađenje ovoga europskog prvenstva na kojemu je iznenadila sjajne reprezentacije. Posljednja žrtva bila je Mađarska.

Portugal je igrao za peto mjesto, a Mađarska za polufinale, a obzirom na viđeno, izgledalo je kao da je obrnuto. Portugalci su pobijedili Mađare 34-26 i tako im uništili snove o polufinalu Eura, a tamo direktno poslali Slovence koji su ih pobijedili.

(NE)ZGODE U STOCKHOLMU

Kajbu naljutio minijaturni stol, Cindrić ozljedio fizioterapeuta

U tom je srazu za Portugalce na gol stao Humberto Gomes. Bio je to njegov prvi nastup za reprezentaciju na velikom prvenstvu,dobio je tek pet minuta u tome susretu, ali i to je bilo dovoljno da se Gomes potpuno slomi od emocija. Naime, već su mu 42 godine na leđima, a igrati za reprezentaciju na velikom natjecanju znači puno svakom igraču. 

Slogan prvenstva #dreamwinremember ispunio je u potpunosti svoj zadatak.

VIDEO: AJMO PO ZLATO

Červar ostao bez glasa, Luka Stepančić poručio: Prolazimo!

Uspio je Gomes obraniti tek jedan šut, ali i to i sam izlazak na teren za njegovu zemlju bili su dovoljan motiv da brizne u plač pred gledateljima, suigračima i svima prisutnima. 

Sada još ima šansu pomoći svojoj reprezentaciji da dođe do nove pobjede protiv Njemačke i postane peta najbolja nacionalna momčad Europe. 

 

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Golman Humberto Gomes: S 42 godine prvi put zaigrao za Portugal pa zaplakao od sreće / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.