Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Španjolska malo po malo preuzima neslavni primat kada je u pitanju broj novooboljelih i umrlih od korona virusa u Europi. Broj novih slučajeva zaraze već danima se ne spušta ispod 5.000 na dan, dok je broj mrtvih iznad 500 svaki dan, što su zastrašujuće brojke i najbolja potvrda kako španjolske vlasti uopće ne drže stvari  pod kontrolom.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Vijesti s pirinejskog poluotoka intenzivno iz svog splitskog doma svakodnevno prati i Goran Vučević, nekadašnji igrač, trener i sportski direktor Hajduka, koji danas radi u scoutskoj službi velike Barcelone, kluba čiji je član bio početkom ’90-ih godina prošlog stoljeća. Vučević se 13. ožujka vratio kući u Split i dva je tjedna proveo u samoizolaciji, s njim je na sreću sve u redu, tako da se vratio normalnom životu i radnim obavezama, naravno, koliko je to uopće moguće u današnje vrijeme.

– Morao sam se ponašati odgovorno zbog svoje obitelji, na sreću sve je u redu i sada čekam kao i svi da se ova teška situacija smiri. Naravno da smo svi skupa zabrinuti razvojem događaja, posebno u Španjolskoj, koja očito nije bila spremna na tako veliki val zaraženih koji ih je zadesio, očito nisu uspjeli iskontrolirati širenje virusa i sada su u velikom problemu, pogotovo u području oko Madrida. Nadajmo se da će se što prije pronaći rješenje, jer brojke su zastrašujuće… – javio se Vučević, koji nam je potvrdio kako u klubu za sada nema pozitivnih na korona virus.

LEO NIJE BIO U AVIONU?

Drama u Belgiji: Messijev avion prisilno sletio zbog problema

– Očito je da je klub jako brzo i dobro reagirao što nas je sve poslao u samoizolaciju na vrijeme, tako da su svi zdravi, uključujući i igrače koji rade po programima koji su im dali treneri. Posebno sam bio zabrinut za ljude iz moje službe, svi mi jako puno putujemo i bili smo najviše izloženi, ali na sreću ni među nama nema zaraženih. Svi smo dobro i nastavili smo raditi…

Vučević nam otkriva kako bez obzira na to što nema utakmica posla ima.

– Pokušavamo odraditi posao kao da se ništa ne događa, ne mogu vam otkrivati puno detalja, ali gledamo snimke utakmica, pokušavamo pronaći igrače koji su nam interesantni. Puno je to posla, naš odjel funkcionira kao da se ništa nije dogodilo, u stalnoj smo komunikaciji jer scoutska služba nikad ne miruje.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Iako je Barcelona najavila kako će svima smanjiti primanja za 70%, na što su svi u klubu odmah i pristali, zahvaljujući igračima predvođenim Messijem, svi zaposlenici i dalje će dobivati pune plaće.

– Kad je Barcelona u pitanju svi u prvi plan odmah guraju Messija. On je naš kapetan i predstavlja klub i igrače, ali na sastanak s upravom došla su četvorica kapetana, Messi, Pique, Busquets i Sergi Roberto i oni su predložili da se samo igračima smanje primanja te da se od ušteđenog novca zaposlenicima isplaćuju plaće u punim iznosima. Svi smo već pristali na rezanje plaća, bili smo svjesni problema u koji može upasti klub, no igrači su povukli potez koji nas je sve dirnuo. Velika je to stvar, pokazali su da nisu veliki samo na terenu, nego i privatno te da misle na sve nas koji činimo obitelj Barcelone.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hoće li se i kada sezona nastaviti, u ovom trenutku ne zna nitko, i sve prognoze su nezahvalne.

– Čelnici španjolskog saveza poslali su prijedlog Uefi da se igra po ubrzanom ritmu, svako drugi dan, ali su dobili odgovor da to nije moguće zbog zdravlja igrača. Svjesni smo da čelnici saveza i bogatih klubova žele da se što prije nastavi sezona, zbog toga što u stanci gube veliki novac od televizijskih prava, sponzora, ulaznica…, ali treba misliti na igrače i njihovo zdravlje. Kad sve ovo skupa prođe trebat će barem još 15 dana da se igrači pripreme, kako ne bi naglo krenuli u utakmice i ozlijedili se – zaključio je Vučević.

Više saznajte na izvornom linku: Tomislav Gabelić – Goran Vučević: Zahvaljujući Messiju i igračima dobivamo pune plaće / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.