Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) jučer su u 16:35 sati uhapsili Goraždanina K. K. (44), nastanjenog u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

Goraždanin se sumnjiči da je istog dana u 11:25 sati na operativni telefonski broj policije 122 prijavio da je od nepoznatih osoba čuo da je postavljena bomba kod Vječne vatre.

Izvršenim provjerama policajci su utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Od 44-godišnjaka je, uz izdatu potvrdu, oduzet mobitel s kojeg je upućen poziv.

Nakon hapšenja osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Inače, jučer se od 12 do 14 sati održavala 1. povorka ponosa, a mjesto okupljanja je bila upravo Vječna vatra. 

Iz sarajevske policije nisu saopćili da je lažna dojava povezana s ovom manifestacijom. Treba naglasiti da su iz MUP-a KS jučer potvrdili da je 1. povorka ponosa, koju je osiguravalo oko 1.200 policajaca, prošla bez incidenata.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.