GORAŽDE: Automobil završio u bašti kafića

klix.ba
Osim manjih oštećenja na stepeništu kojim se ulazi u baštu, veća materijalna šteta nije zabilježena.

Automobil marke Peugeot kojim je upravljala ženska osoba završio je jutros u ljetnoj bašti goraždanskog kafića “San” u jednoj od najprometnijih ulica u Goraždu, ulici Zaima Imamovića, na svega nekoliko metara od zgrade policije.

Nesreća se, prema riječima očevidaca, dogodila nakon što je žena koja je upravljala vozilom, automobil parkirala pred obližnju prodavnicu, a pri tom zaboravila podići ručnu kočnicu.

Automobil je tako “putovanje” nastavio sam, te ubrzo završio u bašti kafića.

Osim manjih oštećenja na stepeništu kojim se ulazi u baštu, veća materijalna šteta nije zabilježena.

Policija je ubrzo intervenisala, a kako saznajemo povrijeđenih nije bilo, jer na svu sreću u tom momentu nije bilo ni pješaka a ni gostiju u bašti kafića.

 

7 načina na koje VRIJEĐAMO svoju djecu: Sve što radimo našoj djeci, vraća nam se stostruko!

Jedan psiholog je rekao: “U svakoj prilici – uzimajte dijete za ruku! Proći će malo vremena, te će ono skroz prestati vama davati svoj dlan! “
Sve što radimo u životu naše djece, vraća se stostruko. Ako dijete raste u povjerenju – ono se također uči imati povjerenje u druge, ako mališani dobivaju ljubav i podršku, oni sami postaju pažljivi i brižni.

Ali postoje strašne pogreške koje odrasli čine pod utjecajem ljutnje ili ravnodušnosti, bez razmišljanja o tome u što bi se to moglo pretvoriti u duši malog djeteta…

Mi jako vrijeđamo našu djecu kada:

1. NE RAZUMIJEMO

Kad sam imala 13 godina, zaljubila sam se. Eugene je bio odlikaš te je bio idealan u mojim očima. Međutim, on nije obraćao nikakvu pozornost na mene, a ja sam plakala. Majka me pokušavala utješiti, govoreći potpunu besmislicu: “Pa što je tebi! To je tako neozbiljno. Sve će to proći za godinu dana! ” A ja nikako nisam željela da moje stanje zaljubljenosti prođe.

Puno godina kasnije sam vidjela istu scenu u filmu “Ne mogu ni sanjati”:

– Mama, volim Katu!
– Oh, ne budi smiješan. Imati ćes milijun takvih „Kata“! ..
– A zašto vi, roditelji, sve znate unaprijed za nas?

2. NE PODRŽAVAMO

Mali Caruso je trčao kući iz škole u suzama: “Majko! Učitelj pjevanja je rekao da je moj glas kao vjetar koji urla u dimnjaku “.

“Pa, što ti govoriš, sine moj! Ne slušaj nikoga. Pjevaš kao najljepši slavuj na svijetu. Ja to sigurno znam!”

Strašno je pomisliti da svijet možda nikada ne bi čuo tog velikog tenora, da ta žena ne bi bila tako mudra. Uvijek recite svojoj djeci: “Možeš ti to! Ti ćeš uspjeti to savladati! “- To je vrlo inspirirajuće.

3. USPOREĐUJEMO s drugom djecom

“Pogledaj kakva je Anja – uredna i čista. A ti si kao svinja.” Zvuči poznato?

Jednu stvar ne mogu razumjeti: što žele postići majke govoreći takve riječi? Osim mržnje prema Anji, teško je izazvati druge emocije…

4. RUGAMO SE

Ja i mala sestra smo ušli u dućan. Sestra je imala 3 godine, a lice joj je bilo u mrljama: imala je varičele. Prodavačice, kojima je bilo dosadno i koje nisu našle pametnijeg posla, okrenule su se prema nama i počele se hihotati: “Oh, koja je to ljepotica došla k nama! Pogledajte ju!”, u glavi mi je bila samo jedna misao: gdje da nađem pištolj u blizini da ih upucam ..?

5. VRIJEĐAMO djelima i riječima

U 8. razredu, smatrala sam se dovoljno zrelom i samostalnom curom. Jednom smo dugo sjedili s tatom rješavajući geometriju, koju je moj mozak kompletno odbijao razumjeti. A onda me tata iz očaja i ljutnje klepnuo… po guzi! To nije bilo toliko bolno koliko iznimno uvredljivo! Dugo nisam htjela s njim pričati nakon toga. A on nije mogao shvatiti što me zaista toliko povrijedilo…

6. VIČEMO i gubimo kontrolu nad sobom

Sjećam se kako je u rodilištu moja susjeda u sobi, iscrpljena cviljenjem svog novorođenog djeteta, zgrabila dijete i počela ga tresti i vrištati: “Što ti je, dovraga, što još želiš?” Nikada neću zaboraviti ogromne, plave, prestrašene oči djeteta, koje nije razumjelo što se događa. Čini mi se da se i ona sama nakon toga sramila…

7. IGNORIRAMO

I vjerujte mi, to je najgore. Japanski znanstvenik je pokazao cijelom svijetu eksperiment s biljkama. Tri ista sjemena su bila posađena u tri staklenke. Svako jutro, u prolazu pored prve staklenke znanstvenik je pozdravljao sadnicu i govorio joj lijepe riječi. Dok je prolazio kraj druge staklenke, vikao je i govorio biljci uvredljive i ružne riječi.

Treću biljku je jednostavno ignorirao, prolazio pokraj nje bez da je pogleda. Nije teško pogoditi što se dogodilo s biljkama nakon mjesec dana. Prva je narasla sočna i zelena po cijeloj širini prozorske daske, druga se potpuno sasušila dok je od treće ostao samo trulež! Djeca su također poput zelene klice: roditelji nakon puno godina, žanju ono što su njegovali!

***

Sada maknite pogled s monitora i zamislite svoje dijete. Evo ga cijeli je bucmast, sa stisnutim šakicama, smiješno nabara nos i smiješi se cijelom širinom svojih krezubih usta i u vašem srcu kao odgovor na to budi se nešto veliko i nježno. Ova beba voli vas bezuvjetno: u svakom raspoloženju, s bilo kakvim darovima, samo zato što ste vi njegovi mama ili tata i za taj ćete osmijeh dati sve na svijetu!

Sjetite se toga, što je češće moguće, i volite svoju djecu!

Milica Pavlović dobila “nepristojnu ponudu” od njega: 200.000 dolara za jednu noć

Jedna od najljepših srpskih pjevačica je svakako Milica Pavlović.

Zgodna, energična, prirodna i vesela, a uz to sve pršti od seksipila. U odnosu na njene početke u pjevačkim vodama, Milica se nije puno promijenila fizički. Ne koristi uvijek prejaku šminku, a zgodnu liniju i dalje ima.

Nakon što su priču o Milici Pavlović objavili svjetski mediji zbog golišavog pojavljivanja u emisiji “Ami G show“, a njen seksi dekolte je postao glavna tema naslovnica, strani mediji ne prestaju da se bave pjevačicinim životom, pa su nedavno počele da kruže priče da je talentovana i popularna Leskovčanka – nevina.

Milici su profili na društvenim mrežama zatrpani porukama sa svih strana, a pjevačica je navodno dobila i nepristojnu ponudu od izvjesnog bogataša Zanga iz Kine.

“Ćao, Milice. Čuo sam za tebe, jer se o tebi piše ovdje u Kini. Piše se mnogo o tvojoj karijeri, ali ja sam oduševljen koliko si ti seksi. Ono što me posebno zainteresovalo jeste činjenica da toliko dugo čuvaš svoju nevinost, Pronašao sam te ovdje na Instagramu i zaista mi se dopadaju tvoje fotografije, toliko si lijepa i seksi. Fenomenalna si. Dolazim iz veoma bogate porodice i želim da ti ponudim 200.000 dolara da provedeš noć sa mnom. Ne želim da te uvrijedim, ali te molim da prihvatiš moju ponudu. Pogledaj moj profil ovdje i shvatit ćeš da sam ozbiljan. Čekat ću tvoj odgovor. Puno pozdrava ti šaljem iz Šangaja”, stoji u poruci uz potpis bogatog Kineza.

Milici je njen tim pokazao poruku, a ona je ostala hladna, pogotovo što je godinama na estradi i već je naučila da ovakve stvari potpuno ignorira.

“Naravno da nikada ne bih prihvatila nepristojnu ponudu, kakva god da je i od koga god da dolazi. Svi već znaju koliko sam ponosna osoba, meni bi bilo ispod časti čak da i uopće odgovorim na takve poruke”, izjavila je seksi pjevačica.