Oba respiratora koji su jutros dopremljeni u Kantonalnu bolnicu Goražde neispravni su, izjavila je direktorica Nermina Kamenica.

Prema njenim riječima, za jedan je odmah ustanovljeno da nije ispravan, zbog čega je vraćen, dok je drugi atestiran, međutim, pokazalo se da ni on nije ispravan.

Ovo su prva dva respiratora od 100, koje je za 10,5 miliona KM u aprilu u Federaciju BiH uvezlo preduzeće “Srebrena malina”, a koja su danas trebalo da budu instalirana.

Nakon što se na dva tendera za instaliranje respiratora niko nije prijavio, preduzeće “Profesional medik” iz Beograda ponudilo da instaliraju svih 100 respiratora, i to besplatno.

Podsjetimo, nabavka ovih respiratora predmet je istrage Tužilaštva BiH.

Izvor: BHRT

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.