Na području Unsko-sanskog kantona boravi delegacija iz Turske, na čelu sa gradonačelnikom općine Bige Bulentom Erdoganom i predstavnicima Udruženja Bošnjaka.

Goste iz Turske, koji su izrazili želju za bratimljenjem gradova i općina USK sa Bigom i drugim općinama, u Bihaću su danas primili premijer USK Mustafa Ružnić, skupštinski zastupnik Nisvet Jusić te resorni ministri Nijaz Kadirić i Adnan Alagić.

Upućen je poziv Vladi USK da organizuje predstavljanje privrednika i privrednih potencijala na narednom poljoprivrednom sajmu u gradu Biga.

Premijer Ružnić obećao je organizovati sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima kako bi utvrdili prijedloge za bratimljenjem sa turskim općinama.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.