Gosti iz Bahreina posjetili Univerzitet u Bihaću i Gradsku upravu Bihaća


U sklopu višednevnog boravka u USK i posjete Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću, delegacija Medunarodnog instituta inspirativne ekonomije iz Kraljevine Bahrein na čelu s dr. Mohammedom Buheijem, osnivačem Instituta i časopisa „Inspirativna ekonomija” je u pratnji profesora Biotehničkog fakulteta posjetila rektora Univerziteta u Bihaću Mirsada Veladžića, s kojim je potpisan ugovor o saradnji. Nakon toga, goste iz Bahreina u Gradskoj upravi Bihaća ugostili su savjetnik gradonačelnika Smail Toromanović i premijer USK-a lzudin Saračević.

Rektor Univerziteta prof. dr. Mirsad Veladžić upoznao je kolege iz Kraljevine Bahrein sa funkcioniranjem ove visokoobrazovne institucije i izrazio želju i spremnost za saradnju sa Univerzitetom u Bahreinu i primjenu projekta Inspirativne ekonomije na našim prostorima. Institut inspirativne ekonomije već djeluje u Sloveniji, a težnja je da se Ured Instituta otvori i u Bihaću u kojem bi se prikupljale neophodne informacije. Gosti iz Bahreina su izrazili spremnost da u skorije vrijeme ovdje organiziraju inspirativni forum za mlade u kojem bi pravo učešća imali mladi izmedu 15 i 28 godina.

Bilo bi dobro formirati tzv. klastere kojim bi se unaprijedio privredni razvoj, oblast vodnih potencijala i drvoprerade, smatraju gosti. 0 mogućnostima ulaganja Saudijske Arabije u ovdašnju privredu razgovaralo se u gradskoj upravi sa savjetnikom gradonačelnika i premijerom USK-a, Smailom Toromanovićem i lzudinom Saračevićem. Gostima iz Bahreina prezentirani su brojni potencijali u privrednom sektoru sa kojima grad raspolaže i šta se u budućnosti može uraditi uz njihovu i pomoć tamošnjih privrednika i potencijalnih investitora.

Tekst : RTV USK-a0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...