Govedarica osudio Dodikove prijetnje BN televiziji

Vijesti.ba

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica osudio je prijetnje koje je na jučerašnjoj pres konferencije BN televiziji uputio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
„Etiketiranje medija i stavljanje mete na čelo novinarima koje je juče doživjela Vaša medijska kuća i Vaša novinarka Slađana Jašarević predstavlja skandalozan čin pogotovo što dolaze od čovjeka koji obavlja jednu od najvažnijih funkcija u Bosni i Hercegovini. Još skandaloznije je što ovo nije prvi put da Milorad Dodik verbalno nasrće na novinare BN televizije“ – istakao je Govedarica.

Govedarica je dao podršku radnom kolektivu BN televizije i poručio da pritisci i ugrožavanje slobode izražavanja ne smiju biti tolerisani.

„Ukoliko ustuknemo na pritiske po slobodu izvještavanja otvorićemo vrata potpunoj diktaturi i jednoumlju kojoj, nažalost, ovaj režim i teži. BN televizija je brana slobodnog novinarstva u Republici Srpskoj i profesionalost i odgovornost u izvještavanju trn je u oku svima onima koji teže strahovladi i medijskom mraku“ – kazao je Govedarica.

Govedarica je poručio da su učestali napadi na BN televiziju od strane režima samo dokaz profesionalnog i objektivnog rada ove medijske kuće koja je sa pravom danas najgledanija i najuticajnija televizija u Republici Srpskoj, saopćeno je iz SDS-a.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...