Govor tijela vas odaje: Škorpija ubija pogledom, Strijelac zrači vedrinom


Iako su Jarčevima pokreti uvježbani, ako ga neko duže posmatra vidjeće promejnu u držanju kada se pojavi neko ko mu se sviđa. A ako se za nekoga može reći da “pogledom ubija” onda je to Škorpija!

Evo kako vas govor tela odaje!

Vatreni znakovi: Ovan, Lav, Strijelac

Ovnovima je nastup siguran, odlučan. Pokreti su im živahni i spretni, gledaju sagovornika u oči i bez izvinjenja ga prekidaju. Uvijek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom unapred. Lavovi o sebi stvaraju sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta.

Sujeta i istančan smisao za lijepo vide se u strasti s kojom brinu o svom tijelu. Ljepota muškarca Lava koji ima gotovo manijakalnu potrebu da bude u odličnoj formi, proporcionalna je izuzetnoj senzualnosti i gipkosti žene tog znaka.

Takođe, Strijelčevi mogu biti neobično lepi; imaju uspravno držanje, zrače vedrinom, samopouzdanjem i bezbrižnošću. Mnogi Strijelci su skloni ljubavi na prvi pogled upravo zahvaljujući neodoljivoj privlačnosti i gotovo životinjskom instinktu. Kada ih neko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mjestu.

Zemljani znakovi: Bik, Djevica, Jarac

Od rječitog pogleda do mrštenja, od sitne bore oko usana do podignute obrve – govor lica Bikova je istinska uzdanica govora tijela. Pripadnici ovog znaka pokretima i gestovima jedva daju naslutiti svoju senzualnost i erotičnost, ako već ne postoji intuitivno prosuđivanje.

Gestikulacija i mimika Djevica su često svedene na minimum, ali ono malo što se vidi dosta govori. Ma koliko se trudili, ponekad ipak ne mogu sakriti unutrašnju nervozu zbog koje cupkanjem i prebiranjem po kosi razbijaju uvježbanu suzdržanost i mirnoću pogleda. Što su uspješniji, emotivno su stabilniji, a pokreti su sigurniji i smireniji.

Jarčevima su pokreti vojnički uvježbani, ali ako ga neko duže posmatra vidjeće promjenu u držanju kada se pojavi neko ko mu se sviđa. Tada njegova usredsređenost slabi, pa umjesto da upija svaku riječ razgovora, traži da mu se ponove poslednje reči. Događaji koji su povezani s karijerom utiču na promene u držanju i hodu.

Vazdušni znakovi: Blizanci, Vaga, Vodolija

Po svom govoru tijela Blizanci su jedni od “najrečitijih”. Brbljivi su i znatiželjni, veseli i duhoviti, živahni i neukrotivi, a rukama pričaju vješto poput pantomimičara. Premještanje s noge na nogu, potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, kao i vrckav pogled, govore da su i u najmirnijim situacijama prava djeca svog vladara, nemirnog Merkura.

Žena Vaga šalje zavodljive, ali ne i vulgarne poruke, a i muškarac će na poseban način dati do znanja da je primetio svaku ženu koja je prošla pored njega. Privlačenje pažnje suprotnog pola je ključ razumevanja govora tijela jedne Vage – ona želi da se svidi! Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana i nasmejana.

Staložena hladnokrvnost muškarca Vodolije koji više nije u najmlađim godinama rezultat je nekadašnje sposobnosti izražavanja misli i osećaja burnom gestikulacijom. Žena Vodolija u zrelim godinama isijava mirnu blagost i toleranciju kao kontrast buntovnom držanju u mladosti.

Vodeni znakovi: Rak, Škorpija, Ribe

Njihova suzdržanost i oprez pokazuju nesvjesnu potrebu za razbijanjem ljušture, koja je proizvod nesigurnosti. Kod žena Rakova senzualnost se da naslutiti menjanjem tona u govoru, čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima u najintimnijim trenucima.

Govor tijela Škorpije je neposredan, a opet tajanstven. Način na koji se kreću odaje njihovo stanje duha. U napetim situacijama usne su im stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smjeru. Ako se za nekoga može reći da “pogledom ubija”, onda je to upravo Škorpija!

Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima kod Riba su vezani uz nesposobnost da ostanu statične i postojane, čak i kad im se za to pruži prilika. Nesigurnost i potreba za srodnom dušom tjeraju ih na komunikaciju i s potpuno nepoznatim osobama! Gestikulacija im nije pretjerana, već ugodna i simpatična. Kad su raspoložene, Ribe živo gestikuliraju, a kad nisu, ne žele ni pogled da pomjere.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...