GP Izačić – Ličko Petrovo Selo zatvoren za kamione i šlepere


Zbog novih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, jutros se vozi po mokrom i mjestimično zasniježenom kolovozu.

Snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama u višim predjelima, a posebno je otežano saobraćanje na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica preko prevoja Borova Glava, gdje jak vjetar formira sniježne nanose zbog čega je kolovoz sužen.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.

Na jugu BiH trenutno se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, a skreće se pažnja i na učestale odrone. Na putevima Mostar-Polog, Mostar-Žitomislići i Buna-Masline upozorava se na povremeno jače udare vjetra.

Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj za teretna vozila iznad 7,5 tona zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u saobraćaju u sljedećim kantonima: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski i Sarajevski kanton.

Izmjene u režimu saobraćaja

Magistralni puteviI:

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i preko petlje Lašva.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje – mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Regionalni putevi

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

Kanton Sarajevo

– Zbog izvođenja neophodnih radova od 08.00 do 16.00 sati privremeno je obustavljen saobraćaj u ulici Kalemova na dijelu od raskrsnice sa ulicomTešanjska do raskrsnice sa ulicom Omera Stupca. Saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.

– Zbog izvođenja radova na opravci cjevovoda danas od 09.00 do 15.00 sati jednom trakom će se saobraćati u ulici Nova cesta u Semizovcu.

– Zbog izvođenja radovana rekonstrukciji kanalizacione mreže do 07.02. jednom trakom će se saobraćati u zoni raskrsnice ulica Bojnička-Bare kod Stupa-Zaulice (od 07.00 do 17.00 sati), a od 08.02 do 14.04. od 07.00 do 17.00 sati saobraćaj će biti obustavljen u ulici Bare kod Stupa, saopćeno je iz BIHAMK-a.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...