28. godišnjicu nestanka pripadnika 5. Korpusa A RBiH Ahmeta Ćehića, Fehima Dedića, Rifeta Draganovića i Mehmeda Šarića danas su obilježili članovi porodica, dok je zvanično prisustvo boračkih organizacija i drugih institucija izostalo.

Na današnji dan, prije tačno 28 godina, vođena je borba za opstanak bihaćkog stanovništva.

U želji da osvoje ovaj kraj, jake agresorske snage otpočele su snažne napade sa Grabeža.

Tada su, u do danas nerazjašnjenim okolnostima, nestala četiri saborca i to Ahmet Ćehić, Fehim Dedić, Rifet Draganović i Mehmed Šarić.

Kako bi im barem na ovaj način odali počast, porodice su na mjestu njihovog nestanka izgradili spomenik i unazad pet godina dolaze položiti cvijeće i proučiti fatihu.

Najteža im je kažu neizvjesnost, jer ne znaju šta se s njima dogodilo i gdje su im posmrtni ostaci. Jedino ih još drži nada da će saznati istinu i otkriti posmrtne ostatke, kako bi i jedni i drugi pronašli smiraj.

Izvor: rtvusk.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.